Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Jose W. Fernandez, Subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu

  • 09 Februarie 2023 09:11
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Jose W. Fernandez, Subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Jose W. Fernandez, Subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu al administrației Statelor Unite ale Americii, aflat în vizită la Chișinău, anunță Președinția.

Oficialii au vorbit despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra țării noastre și despre modul în care gestionăm criza energetică, creșterea inflației și dificultățile economice, urmări ale agresiunii ruse.  

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru parteneriatul de lungă durată cu SUA și pentru tot sprijinul financiar oferit de către prietenii americani pentru depășirea crizelor din ultimul an. A fost subliniat și aportul Statelor Unite la dezvoltarea democrației și la avansarea luptei cu corupția, în context menționându-se sancțiunile emise de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane față de mai mulți indivizi și entități de la noi care au furat din banii publici și subminează securitatea statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:7,2 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău