Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” fostului Ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

  • 24 Iulie 2023 18:07
Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” fostului Ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu l-a decorat cu „Ordunul de Onoare” pe fostul Ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Anunțul a fost făcut luni, 24 iulie, de către serviciul de presă al Președinției.

Conform decretului, distincția i-a fost oferită fostului șef al diplomației de la București, în prezent consilier al Președintelui Iohannis pentru politică externă, în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și România.

La fel și la fortificarea parteneriatului strategic dintre cele două state.

După ce Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, Bogdan Aurescu a plasat continuu și în mod prioritar țara noastră pe agenda statelor membre la Bruxelles. Astfel, a avut un aport însemnat la avansarea parcursului european al țării noastre și la promovarea intereselor comune în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău