Președinta Maia Sandu explică motivele pentru care niciun oficial de la Chișinău nu a fost prezent la învestirea noului bașcan al Găgăuziei

  • 20 Iulie 2023 15:54
Președinta Maia Sandu explică motivele pentru care niciun oficial de la Chișinău nu a fost prezent la învestirea noului bașcan al Găgăuziei

Maia Sandu a explicat jurnaliștilor prezenți la vizita președintei întreprinse la PTF Sculeni motivul pentru care niciun reprezentant al autorităților centrale de la Chișinău nu a fost prezent la evenimentul de învestire a noului bașcan din UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, transmite Radio Chișinău.

„Nu am mers pentru că nu cred să mergi la învestirea în funcție a unei persoane care, în campania electorală, a fost susținută de o grupare criminală și care face parte dintr-un partid politic care, între timp, a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, președinta a mai declarat că, în ce privește semnarea decretului de numire în funcție a Evgheniei Guțul, „legea va fi respectată întocmai”.

Amintim că printr-o decizie a Curții Constituționale, la data de 19 iunie Partidul Șor a fost declarat neconstituțional.

De asemenea, amintim că ieri, 19 iulie, Evghenia Guțul a fost oficial învestită în funcția de guvernatoare a UTA Găgăuzia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău