Președinta Maia Sandu a discutat la Zurich cu diaspora aflată în Elveția

  • 20 Octombrie 2023 09:38
Președinta Maia Sandu a discutat la Zurich cu diaspora aflată în Elveția

În ultima zi a vizitei efectuate în Elveția, președintele Maia Sandu s-a întâlnit la Zurich cu conaționalii stabiliți în această țară, se arată într-un comunicat al președinției Republicii Moldova.

„Mi-au împărtășit speranța lor pentru o Moldovă mai bună.

Cetățenii noștri doresc rezultate concrete în lupta împotriva corupției. Vor ca produsele moldovenești, cu valoare adăugată, să ajungă pe piețele europene. Își doresc zboruri mai accesibile spre Chișinău, poduri spre România, legături mai strânse cu Uniunea Europeană.

I-am asigurat că asta facem: investim în infrastructură, susținem afacerile, avansăm reformele, ne îndreptăm spre UE. Aderarea Moldovei la UE este singura cale de a garanta securitatea țării și de a ne proteja democrația. Ducem o politică externă activă și ne facem temele, astfel încât să putem iniția negocieri de aderare cât mai curând posibil și să fim gata să devenim țară membră a UE până la sfârșitul deceniului.

Mă bucură întrebările privind modul în care cetățenii noștri de peste hotare pot contribui la progresul Moldovei. Îi îndemn să continue să sprijine democrația la alegeri, să investească în țară și, dacă este posibil, să revină acasă, să pună umărul la schimbarea Moldovei spre bine”, a transmis Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău