Președinta Maia Sandu a avut ieri o întrevedere cu reprezentanți ai mai multor partide pro-europene din Republica Moldova

  • 18 Aprilie 07:59
Președinta Maia Sandu a avut ieri o întrevedere cu reprezentanți ai mai multor partide pro-europene din Republica Moldova

Maia Sandu a avut ieri, 17 aprilie, o întrevedere cu reprezentanții mai multor partide pro-europene. În cadrul discuțiilor, oficialul a subliniat importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Adrian Băluțel, șef al Cabinetului Președintelui, a specificat că la întrevedere au participat reprezentanți ai Platformei DA (PDA), Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Partidului Schimbării (PS) și Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), care au format blocul politic „Împreună”.

În timpul discuțiilor, președintele țării a subliniat „importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Moldovei la Uniunea Europeană”.

De asemenea, oficialul a remarcat că „proiectul de integrare europeană nu este a unui sau a mai multor partide, ci a tuturor cetățenilor care vor să trăiască în pace, libertate, siguranță și bunăstare”.

Pe 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, în țara noastră ar urma să se desfășoare referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care a fost inițiat de președintele țării Maia Sandu. Acesta va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău