Președinta Maia Sandu: „Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oameni. Moldova are de spus o poveste frumoasă, a renașterii și unității”

  • 27 August 2021 12:15
Președinta Maia Sandu: „Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oameni. Moldova are de spus o poveste frumoasă, a renașterii și unității”

În 30 de ani de Independență au fost comise multe greșeli, care au dus inclusiv la depopularea țării, iar în următoarea perioadă în Republica Moldova trebuie să fie edificat un stat de drept și să fie asigurată bunăstarea cetățenilor, astfel încât să nu mai plece peste hotare și să revină acasă, a declarat președinta Maia Sandu în mesajul său dedicat Zilei Independenței, de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale.

Maia Sandu a amintit în discursul său despre Mișcarea de Eliberare Națională de la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut și rolul membrilor acesteia la obținerea Independenței.

Uniți de dorința de a lupta pentru dreptatea națională, oamenii au îmbrățișat cu mult curaj șansa de a-și revendica identitatea națională și a o celebra în limba noastră, limba română cu alfabet latin, recuperată după decenii de interdicții și cenzură”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului apreciat curajul participanților la conflictul armat de pe Nistru din 1992.

Maia Sandu a declarat că pe parcursul celor 30 de ani s-au comis multe greșeli, care au adus guvernări iresponsabile.

Școala independenței a fost și grea și scumpă. Ne-a lipsit experiența bunei guvernări, reguli clare și instituții puternice. Dar cel mai mult ne-a lipsit unitatea, o viziune agreată în comun despre ce vrem să facem cu Moldova. Lipsa de unitate și viziune au adus guvernări iresponsabile și profitoare, a crescut corupția, proiectele de țară au fost abandonate”, potrivit Maiei Sandu.

Din aceste motive, cetățenii au început să părăsească țara. „Cel mai important obiectiv pe care îl avem astăzi este să facem în ața fel încât oamenii să aleagă să trăiască în Republica Moldova”, a declarat maia Sandu.

De asemenea, ea s-a referit la necesitatea construirii unui stat de drept, îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, investiții în educație, susținerea administrațiilor publice locală.

Astăzi știm ce avem de făcut. Ne iubim țara, vrem să trăim bine pe acest pământ, vrem ca satele și orașele noastre să fie din nou pline de oameni. Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oameni. Moldova are de spus o poveste frumoasă, a renașterii și unității. Să putem spune cu mândrie: m-am născut în Moldova”, a concluzionat Maia Sandu în discursul său dedicat împlinirii a 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău