Președintă de judecătorie din Tiraspol nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova. Ce spun autoritățile

  • 23 Ianuarie 17:58
Președintă de judecătorie din Tiraspol nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova. Ce spun autoritățile

Anna Mamei, președintă de judecătorie de la Tiraspol, nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova. Aceasta revenea din Federația Rusă cu avionul, cu escală prin Erevan. Poliția de Frontieră a precizat pentru IPN că autorizarea trecerii frontierei de stat nu se permite în baza documentelor emise de autoritățile regiunii transnistrene, din considerentul că sunt acte nerecunoscute și nu fac parte din lista actelor de călătorie.

„Decizia autorizării trecerii frontierei de stat aparține angajatului Poliției de Frontieră de la linia de control, care analizează situația pentru fiecare călător în parte, în dependență de actele prezentate și scopul declarat”, a declarat  Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră.

Contactați de IPN pentru un comentariu, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au menționat că decizii motivate în acest sens se emit de către colaboratorii Poliției de Frontieră, care constată întrunirea cerințelor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova și respectarea prevederilor legislației naționale privind regimul străinilor, inclusiv în partea ce vizează prezența documentelor confirmative de resort.

Responsabilii din cadrul instituției au mai spus că persoana care consideră nefondată decizia aprobată în privința sa este în drept să o conteste în modul stabilit de legislația în vigoare.

Presa din regiune scrie că Anna Mamei s-a aflat într-o vizită privată la fiica sa, care locuiește în Sankt-Petersburg. La întoarcere, acesteia nu i s-ar fi permis intrarea în Republica Moldova și i s-ar fi luat așa-zisul „pașaport transnistrean”.

Presa locală mai scrie că pașaportul rusesc pe care îl avea i-ar fi fost întors în Erevan de către polițiștii de frontieră din Armenia.

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au calificat interdicția de intrare în Republica Moldova ca fiind „o încălcare crasă a drepturilor și libertăților universale ale omului”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău