Presa SUA | Ucigașul din Texas fusese internat într-un centru psihiatric militar

  • 08 Noiembrie 2017 08:38
Presa SUA | Ucigașul din Texas fusese internat într-un centru psihiatric militar

Bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas, Devin Kelley, a fost internat într-o clinică de psihiatrie în perioada în care era militar, după ce a amenințat că îi va ucide pe superiorii săi, au informat marți media americane, scrie AFP.

Kelley, la acea dată caporal acuzat de violențe împotriva soției și a fiului său vitreg, a fost arestat în autogara din El Paso (Texas, sud), în iunie 2012, potrivit unui raport al poliției publicat pe site-ul postului local de televiziune KPRC din Houston.

El tocmai fugise dintr-o clinică din Santa Teresa (New Mexico), la circa 20 de kilometri de acolo, unde fusese internat pentru că proferase amenințări cu moartea la adresa superiorilor săi.

Pentagonul a refuzat să confirme, indicând AFP că ministerul nu face niciun comentariu legat de o eventuală problemă psihologică a unui militar.

Potrivit raportului poliției, un martor care a anunțat dispariția lui Kelley le-a declarat ofițerilor că acesta, în vârstă de 21 de ani la data respectivă, "suferea de probleme psihologice și avea de gând să fugă" din clinică luând un autobuz de mare distanță.

Conform acestui martor, militarul reprezenta "un pericol pentru el însuși și pentru ceilalți, pentru că fusese prins încercând să introducă arme la baza Holloman" unde era staționat, la 150 de kilometri nord de El Paso. Raportul a subliniat, de asemenea, că Devin Kelley "intenționa să își ducă la îndeplinire aplicare amenințările cu moartea".

Descris de cei care l-au cunoscut ca un individ provocând îngrijorare cu o viață personală ratată, Kelley a fost recrutat în 2010 de armata americană.

Doi ani mai târziu, el a fost trimis în fața curții marțiale pentru violențe asupra soției sale și pentru că îi fracturase craniul băiețelului acesteia. Femeia a cerut divorțul în același an, 2012.

Pentru aceste agresiuni, caporalul a fost condamnat la un an de închisoare. El a fost, de asemenea, retrogradat și îndepărtat din rândurile US Air Force. În 2014, el a încercat fără succes să obțină în apel revizuirea acestei condamnări.

Duminică, Devin Kelley a deschis focul cu o pușcă semi-automată asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas cu 400 de locuitori. Victimele sale aveau vârste cuprinse între 18 luni și 77 de ani. Printre cei 26 de morți se numără opt persoane membre ale aceleiași familii, dintre care o femeie însărcinată în cinci luni și trei dintre copiii săi. Fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, a fost de asemenea ucisă.

Conform legii federale americane, el nu avea deci dreptul de a cumpăra sau deține o armă de foc, după condamnarea din 2012.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău