Presa rusă, despre vizita lui Igor Dodon la Moscova: „Poate fi considerată electorală”

  • 31 Octombrie 2018 11:34
Presa rusă, despre vizita lui Igor Dodon la Moscova: „Poate fi considerată electorală”

Președintele Igor Dodon va avea astăzi, 31 octombrie, la Moscova o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, precum și cu vicepremierul rus, Dmitry Kozak, responsabil de relația cu Rep. Moldova.

Vizita oficială a lui Igor Dodon poate fi considerată electorală, în condițiile în care în februarie 2019 în Rep. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, scrie Kommersant.ru. De rezultatul acestor alegeri va depinde dacă Igor Dodon va putea obține instrumente reale de putere în țara sa. Moscova este interesată ca acest lucru să se întâmple și în acest sens președintele moldovean poate conta pe sprijinul Rusiei, mai scrie publicația.

Potrivit sursei, Rusia intenționează să-i ofere drept cadou lui Igor Dodon 11 automobile ”Kamaz” ce vor fi transmise serviciilor comunale din Rep. Moldova. Se așteaptă ca la ceremonia de înmânare a tehnicii să participe și vicepremierul rus Dmitry Kozak.

Evenimentul-cheie al vizitei oficiale a lui Igor Dodon la Moscova va fi întrevederea cu Vladimir Putin. Potrivit site-ului Kremlinului, cei doi au avut din ianuarie 2017 și până în prezent nu mai puțin de șase întrevederi bilaterale, însă niciuna nu s-a încheiat cu semnarea vreunui document oficial.

Site-ul președinției de la Chișinău anunță că Igor Dodon mai are programate întrevederi cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, cu președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin și cu alți oficiali ruși.

Amintim că șeful Bisericii Ruse Ortodoxe și-a amânat săptămâna trecută vizita în Rep. Moldova, unde a fost invitat de Igor Dodon încă de la începutul anului.

De asemenea, Igor Dodon va ține un discurs în fața studenților de la Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov și va avea o întrevedere cu reprezentanții unor instituții media din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău