Presa din Rusia: Sora lui Veaceslav Platon ar fi fost arestată la Moscova. Ce spune procuratura Generală din Moldova (TV8)

  • 28 Mai 2019 18:17
Presa din Rusia: Sora lui Veaceslav Platon ar fi fost arestată la Moscova. Ce spune procuratura Generală din Moldova (TV8)

Elena Platon, sora omului de afaceri Veaceslav Platon, ar fi fost arestată la Moscova, fiind suspectată de transferuri ilegale de bani din băncile rusești și că ar face parte dintr-o grupare criminală, scrie Kommersant.ru, citat de TV8.

Publicația rusă menționează că ancheta este desfășurată paralel în Federația Rusă și în Republica Moldova.

La începutul acestui an, Ministerul rus de Interne a anunțat că la Moscova a fost deschis un dosar penal în care figurează Veaceslav Platon, care se află în prezent în închisoare în Rep. Moldova, și președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ambii suspectați că ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții valutare ilegale pe scară largă.

Reprezentanții Procuraturii Generale din Rep. Moldova au declarat pentru TV8 că Elena Platon este dată în căutare și de autoritățile de la Chișinău, doar că aceasta este cercetată pentru alte capete de acuzare decât cele din dosarul deschis în Federația Rusă.  

Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău