Presa din Rusia: Atacurile din regiunea transnistreană ar fi fost comise de către persoane venite din Ucraina

  • 26 Aprilie 2022 14:21
Presa din Rusia: Atacurile din regiunea transnistreană ar fi fost comise de către persoane venite din Ucraina

„Kievul ar încerca să atragă Moldova și Transnistria în conflict”, scrie agenția rusă de știri RIA Novosti, citând „surse guvernamentale” de la Tiraspol.

Aceleași surse afirmă, potrivit RIA Novosti, că Ucraina ar provoca „extinderea conflictului (din Ucraina – n.a.) pe teritoriul Transnistriei”.

Într-o altă știre, RIA Novosti mai scrie, citând la fel „surse guvernamentale de la Tiraspol”, că „atacul terorist asupra sediului ministerului securității de stat ar fi fost comis de către trei persoane necunoscute care au venit de pe teritoriul Ucrainei”.

Aceste persoane ar fi venit din Ucraina, pe 25 aprilie, la ora 17.15, întrând pe teritoriul regiunii transnistrene în apropiere de localitatea Novovladimirovka, la opt kilometri nord de Tiraspol, evitând punctele de control. Aproximativ la ora 18.00, pe aceeași cale, au părăsit teritoriul regiunii, susțin sursele citate.

În regiunea separatistă transnistreană, persoane necunoscute au tras focuri din aruncătoare de grenade, ieri seara, asupra sediului așa-zisului minister al securității de stat de la Tiraspol. Tot ieri seara, ar fi fost înregistrate explozii lângă o unitate militară din localitatea Parcani, o suburbie a Tiraspolului. Astăzi dimineață ar fi fost distruse două cele mai puternice turnuri de emisie radio din localitatea Maiaki. În urma acestor incidente, în stânga Nistrului a fost introdus cod roșu de alertă antiteroristă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău