Premierul Pavel Filip îl roagă pe Putin să ridice barierele tarifare din calea exporturilor moldovenești

  • 02 Noiembrie 2016 10:11
Premierul Pavel Filip îl roagă pe Putin să ridice barierele tarifare din calea exporturilor moldovenești Sputnik.md

Premierul Pavel Filip i-a adresat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, o scrisoare prin care îi cere să ridice barierele tarifare în calea produselor moldovenești, aplicate după semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, în cadrul unor audieri în comisia parlamentară pentru politică externă.

Premierul Pavel Filip i-a trimis lui Vladimir Putin o scrisoare, rugându-l să-și reconsidere poziția în ceea ce privește barierele tarifare și, de asemenea, tranzitul produselor moldovenești, prin Rusia, în Kazahstan și Kîrgîzstan, a spus Iurcu, potrivit agenției TASS.

De asemenea, Vitalie Iurcu a declarat că o ședință a comisiei interparlamentare pentru colaborare economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă urmează să se desfășoare la Moscova, pe 28-29 noiembrie, după o pauză de patru ani, transmite InfoMarket.md

Sancțiunile ruse afectează 19 poziții tarifare care însumau 85% din valoarea totală a exporturilor moldovenești în Federația Rusă, precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău