Premierul suedez și-a remaniat guvernul și a numit un nou ministru de externe

  • 10 Septembrie 2019 19:40
Premierul suedez și-a remaniat guvernul și a numit un nou ministru de externe

Premierul suedez Stefan Lofven și-a remaniat guvernul marți, numind un nou ministru de externe și alți doi noi membri ai cabinetului, informează dpa, preluat de Agerpres.

Ann Linde, 57 de ani, a fost numită ministru de externe. Ea i-a succedat lui Margot Wallstrom, care a fost șefa diplomației suedeze din 2014, dar care a anunțat săptămâna trecută că se retrage pentru a dedica mai mult timp familiei sale.

Înainte de aceasta, Ann Linde a fost ministru al comerțului. Succesoarea ei în această funcție este Anna Hallberg, care s-a retras de la conducerea grupului de invesții de stat Almi.

Eva Nordmark, care în ultimii opt ani a condus Confederația Angajaților Profesioniști a Suediei ce reunește 1,4 milioane de membri, a fost numită ministru pentru ocuparea forței de muncă. Ea a înlocuit-o pe Ylva Johansson, care a a fost nominalizată pentru funcția de comisar european.

Cele trei noi numiri sunt din partea Partidului Social Democrat condus de Lofven.

Numirile au fost anunțate în timpul prezentării de către Lofven a politicii guvernamentale la prima sesiune de toamnă a Parlamentului Suediei.

Cu privire la Brexit, premierul Lofven a spus că "Suedia va continua să lucreze pentru a asigura că ieșirea Marii Britanii din UE va avea loc într-un mod ordonat". "Ne pregătim să gestionăm o ieșire fără acord", a adăugat el.

În ianuarie, social-democrații conduși de Lofven au format un nou guvern de coaliție cu Verzii ca partener de guvernare mai mic. Guvernul său minoritar este susținut de Partidul de Centru și de cel Liberal.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău