Premierul Slovaciei a fost operat și e în afara oricărui pericol. Cine este cel care l-a împușcat

  • 16 Mai 07:49
Premierul Slovaciei a fost operat și e în afara oricărui pericol. Cine este cel care l-a împușcat

Premierul pro-rus al Slovaciei Robert Fico a fost împușcat în stradă, miercuri, în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor. Fico a fost transportat la spital și operat de urgență, viața sa fiind pusă în pericol.

Vicepremierul Slovaciei a declarat pentru BBC că el crede că premierul Robert Fico „va supraviețui” și că nu mai este într-o situație care să-i pună viața în pericol, scrie G4Media.

De asemenea,  potrivit unor surse citate de presa locală, starea premeirului este stabilă după ieșirea din operație.

Robert Fico a fost împușcat de Juraj C., în vârstă de 71 de ani, din Levice. 

TV Markíza a relatat despre o scurtă înregistrare video cu Juraj C., care a fost publicată la scurt timp după arestarea acestuia. Înregistrarea arată că acesta a decis să atace în urmă cu o lună, relatează Dennik N.

„Nu sunt de acord cu politica guvernului”, spune Juraj Cintula în înregistrare.

Atacatorul era membru al Clubului literar Dúha din Levice și scria poezii. În trecut, el lucrase ca agent de securitate într-un centru comercial. În urmă cu opt ani, el a anunțat pe internet că strânge semnături pentru a forma un partid politic numit Mișcarea împotriva violenței, relatează Dennik N.

„Violența este adesea o reacție a oamenilor, ca formă de exprimare a nemulțumirii obișnuite față de starea de lucruri. Haideți să fim nemulțumiți, dar nu violenți!”, a scris el la acea vreme.

Poliția l-a arestat după împușcături.

Citiți și:

Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. El a fost transportat la spital

Mesajul lui Dorin Recean, după împușcarea premierului slovac Robert Fico: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”

VIDEO | Momentul în care Robert Fico, premierul Slovaciei, e dus spre mașină după ce a fost împușcat

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău