Premierul slovac Eduard Heger a îndemnat la susținerea cererilor Ucrainei, R. Moldova și Georgiei de aderare la Uniunea Europeană

  • 15 Iunie 2022 13:43
Premierul slovac Eduard Heger a îndemnat la susținerea cererilor Ucrainei, R. Moldova și Georgiei de aderare la Uniunea Europeană

Premierul slovac Eduard Heger a îndemnat la susținerea cererilor Ucrainei, R. Moldova și Georgiei de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit agenției Infotag, el a făcut un asemenea apel către cancelarul german Olaf Scholz, în timpul vizitei sale la Berlin.

"Trebuie să înțelegem că extinderea Uniunii Europene este o necesitate. Lumea are nevoie ca Europa să fie puternică. Și țările așteaptă", a spus Heger.

El a menționat că acordarea celor trei țări a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană "va fi doar un prim pas, iar orice progres către integrarea lor efectivă în Uniunea Europeană trebuie să se bazeze pe merit".

"Fiecare țară ar trebui să aibă posibilitatea să depună eforturi individuale pentru a deveni membră a UE. Și în funcție de eforturile lor, vor decide când să devină membri", a subliniat Heger.

El a amintit, de asemenea, că Ucraina este forțată să ducă un război împotriva agresiunii ruse, în timp ce Moldova și Georgia sunt în pericol. În context, el l-a îndemnat pe cancelarul german să viziteze Ucraina, pentru a vedea ororile războiului "cu ochii proprii".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău