Premierul României anunță controale în toate stațiile de carburanți și GPL din țară, după tragedia de la Crevedia

  • 27 August 2023 16:35
Premierul României anunță controale în toate stațiile de carburanți și GPL din țară, după tragedia de la Crevedia

Premierul României Marcel Ciolacu a declarat duminică la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate stațiile de carburanți și GPL din țară iar în cazul în care vor fi constatate neconformități de natură a pune în pericol vieți omenești, unitățile respective vor fi închise.

Prim-ministrul Ciolacu s-a deplasat la Crevedia alături de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

„Începând de mâine, în toată țara, toate stațiile de carburanți și GPL-uri vor intra într-un sistem de control. Unde găsim elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activitățile pe loc. Dacă va fi nevoie, vom face modificări legislative în cursul săptămânii viitoare astfel încât acest lucru să se întâmple fără procese și făra ca anumiți oameni să încerce să-și mențină afacerile chiar dacă sunt ilegale”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a mai declarat că a avut o discuție cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei și a controlat toate stațiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5.

„La sectorul 5 deja s-a dispus control la toate stațiile, primarul sectorului 5 s-a spus 11 își desfășoară activitațile pe terenuri private și niciuna n-are autorizație de construcție. Așadar e normal să dispunem controale la toate aceste stații de GPL și unde e pericol pentru vieți omenești să luăm măsuri de închidere”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În același timp, a arătat el, sunt pregătite ajutoare pentru familiile ale căror locuințe au fost distruse și Consiliul Județean Dâmbovița se reunește într-o ședință luni pentru a lua măsuri de sprijinire a oamenilor afectați.

„CJ va face ședință mâine cu toate măsurile care trebuie luate, astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând pe urmă, după evaluări, și noi să luăm măsurile din fondurile de rezervă, deja am făcut această promisiune. Noi am venit să ne ocupăm de oameni. Sunt șapte case afectate, aproape trei în integralitate, toți vor fi ajutați. Prioritatea noastră, începând de noaptea trecută, a fost salvarea de vieți omenești și rămâne în continuare. Au fost transferate până acum (în străinătate - n.r.) 4 persoane, o să mai existe anumite transferuri, astfel încât presiunea pe cele două spitale, Floreasca și Bagdasar, și pe echipa de medici - cărora le mulțumesc încă o dată pentru felul exemplar în care au reacționat și să avem cât mai puține pierderi de vieți omenești. Știți foarte bine, sunt ore și zile critice, noi suntem foarte optimiști să nu avem nicio victimă după cea de-a doua explozie”, a mai declarat premierul român.

 

Amitim că sâmbătă, 26 august, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, România, a avut loc o explozie fiind urmată de un incendiu puternic, soldate cu 2 morți și peste 50 de răniți. Autoritățile române au activat Planul Roșu de Intervenție. Bilanțul victimelor a ajuns la 58 de persoane din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi, informau duminică dimineața reprezentanții IGSU România. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău