Premierul român Ciolacu, vizită în SUA: avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului de securitate

  • 02 Decembrie 2023 11:48
Premierul român Ciolacu, vizită în SUA: avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului de securitate

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, începând de duminică până miercuri, despre avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate, relatează Agerpres.

Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor americane în România și consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru în Statele Unite ale Americii - la Washington DC și la New York - împreună cu o delegație guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Executivul arată că prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. Șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

"Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU", arată sursa citată.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.

Guvernul subliniază și că o componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Astfel, prim-ministrul Marcel Ciolacu și delegația guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul Marcel Ciolacu va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington și va avea un dialog cu reprezentanții asociațiilor evreiești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău