Premierul: Raportul de analiză al UE este un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului

  • 14 Octombrie 2016 02:14
Premierul: Raportul de analiză al UE este un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului

Raportul de analiză comună al Uniunii Europene este extrem de util și va fi un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului pentru perioada următoare.

Declarația aparține premierului Pavel Filip și a fost făcut în cadrul ședinței comune a Cabinetului de miniștri cu ambasadorii țărilor membre ale UE și Elveției la Chișinău, la care a fost prezentat raportul, transmite IPN.

„Propunerile înaintate ne vor ajuta să definim Agenda de reforme și să ne prioritizăm acțiunile. Republica Moldova își va urma cursul său european, altă opțiune nici nu se pune în discuție”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de executiv.

Pavel Filip a subliniat că autoritățile de la Chișinău apreciază susținerea și asistența acordată Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Totodată, șeful Guvernului a mulțumit pentru deschiderea manifestată în procesul de intensificare a dialogului bilateral, atât între Republica Moldova și UE, cât și între Moldova și statele membre ale UE, menționând că discuțiile vor continua săptămâna viitoare la Bruxelles, în cadrul Comitetului de Asociere Republica Moldova-UE.

Pavel Filip a mai spus că se lucrează la elaborarea Agendei de Asociere pentru anii 2017-2019 și la îndeplinirea condiționalităților pentru agrearea Acordului de cooperare cu Fondul Monetar Internațional.

La rândul său, șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a vorbit despre importanța continuării parteneriatului strategic al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și stabilirea obiectivelor comune în realizarea reformelor și asigurarea dezvoltării țării.

„Documentul prezentat astăzi descrie detaliat situația din Republica Moldova în 13 domenii, evidențiind cele mai importante probleme care trebuie depășite, prin eforturi și angajamente comune. La realizarea analizei au participat toți ambasadorii statelor membre UE la Chișinău. Acest exercițiu este destinat avansării parteneriatului nostru strategic în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Pirkka Tapiola.

Documentul de analiză stabilește progresele înregistrare de republica Moldova în valorificarea suportului oferit de Uniunea Europeană și partenerii de dezvoltare și identifică direcțiile principale de colaborare pentru perioada imediat următoare. Acest Raport reprezintă sursa de referință principală pentru planificarea asistenței viitoare pentru Republica Moldova din partea UE în perioada 2017-2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău