Premierul Poloniei avertizează că „Nord Stream 2" oferă Rusiei instrumente suplimentare pentru șantaj

  • 22 Septembrie 2021 12:30
Premierul Poloniei avertizează că „Nord Stream 2

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că gazoductul ruso-german „Nord Stream 2" este o greșeală strategică ce oferă concernului rus Gazprom și președintelui Vladimir Putin instrumente suplimentare pentru șantaj în ceea ce privește prețurile la gaze.

„Proiectul Nord Stream 2 este o greșeală strategică, deoarece furnizarea către Gazprom și Vladimir Putin a unor instrumente suplimentare de șantaj în privința prețurilor înseamnă o creștere a posibilității de presiune asupra Europei, iar creșterea prețurilor la gaz confirmă temerile noastre" - a atras atenția premierul polonez. Potrivit acestuia, această conductă de gaz crește riscul geopolitic în regiune.

„De aceea, am fost un adversar foarte vocal al acestui proiect. Pentru o lungă perioadă de timp strategia noastră părea să fie cea corectă și a fost corectă până la final" - a adăugat Morawiecki.

„Apărăm interesele Poloniei, iar creșterea posibilităților de șantaj din partea Rusiei nu este în interesul Poloniei. Cred că nu este nici în interesul Germaniei, Cehiei, Slovaciei sau Ungariei, ca să nu mai vorbim de Ucraina, Lituania, Letonia și Estonia, Suedia sau Danemarca. Dar, din păcate, această alianță germano-rusă, care a fost consolidată sub forma deja finalizată a proiectului Nord Stream 2, a fost foarte dură și a avut o abordare dură față de interesele altor țări" - a mai declarat premierul Poloniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău