Premierul polonez îl îndeamnă pe președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, să nu uite de unde vine

  • 27 Octombrie 2017 18:32
Premierul polonez îl îndeamnă pe președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, să nu uite de unde vine

Șefa guvernului polonez, Beata Szydlo, l-a îndemnat pe președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, să "nu uite de unde a venit", apreciind că atât el cât și comisarul european pentru piața internă, conaționala sa Elzbieta Bienkowska, "au început să se simtă mai europeni decât toți ceilalți", relatează vineri agenția PAP.

"Am impresia că par să fi început să se simtă mai europeni decât toți ceilalți europeni", a spus premierul polonez într-un interviu acordat publicației Polska The Times, rugată să evalueze cooperarea cu cei doi înalți responsabili de origine poloneză de la Bruxelles.

"În mod naiv, au încurajat viziunea unei Uniuni Europene ca o comunitate universală care are grijă de toată lumea în mod egal. Dar să fim realiști. Nu este cazul", a subliniat Beata Szydlo.

Ea a adăugat că politicieni din alte țări europene "își îndeplinesc mandatul fără a uita niciun moment de unde vin" și și-a exprimat dorința ca și "Donald Tusk să-și aducă aminte de unde vine".

Premierul polonez a menționat pe de altă parte, legat de criza migrației, că partide cu "puternică orientare eurosceptică își întăresc poziția în numeroase țări ca rezultat al acestei crize".

În același timp, ea a avertizat că "nu ne putem preface că teroriștii nu profită de valul de migrație" și a punctat că "terorismul în Europa este real, la fel ca dificultățile întâmpinate în asimilarea unor grupuri culturale foarte variate".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău