Premierul Italiei dorește organizarea unui summit extraordinar al G20 privind situația din Afganistan

  • 19 August 2021 13:32
Premierul Italiei dorește organizarea unui summit extraordinar al G20 privind situația din Afganistan

Premierul Italiei, Mario Draghi, plănuiște organizarea unui summit extraordinar al G20 privind situația din Afganistan după ce talibanii au preluat conducerea săptămâna trecută, relatează presa italiană, dar și Reuters și Euronews, scrie caleaeuropeana.ro.

„Viitorul Italiei este alcătuit din apărarea drepturilor fundamentale, apărarea drepturilor femeilor și protecția tuturor celor care s-au expus în acești ani pentru a apăra aceste drepturi în Afganistan. Acest lucru trebuie întreprins în toate contextele posibile”, a spus el.

La sfârșitul acestei luni este prevăzută o reuniune ministerială a G20 dedicată femeilor.

Italia deține președinția rotativă a G20 în acest an și se așteaptă ca o posibilă reuniune să aibă loc înainte de summitul programat pentru luna octombrie la Roma.

Președintele american, Joe Biden, și premierul britanic, Boris Johnson, au convenit marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, să organizeze săptămâna viitoare o reuniune a liderilor G7 pentru a discuta despre o abordare comună privind Afganistan.

Boris Johnson, a cărui țară deține în prezent președinția G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia și Regatul Unit), a cerut luni organizarea unui astfel de summit, în timp ce comunitatea internațională reacționează pentru moment în mod dispersat pe această temă.

Discuțiile dintre Statele Unite și partenerii UE și din cadrul NATO, precum și cele dintre Washington, Moscova și Beijing s-au intensificat în ultimele zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău