Premierul israelian afirmă că Iranul se află 'clar' în spatele exploziei de la bordul unei nave israeliene în Golful Oman

  • 01 Martie 2021 09:13
Premierul israelian afirmă că Iranul se află 'clar' în spatele exploziei de la bordul unei nave israeliene în Golful Oman

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul, luni, pentru explozia produsă săptămâna trecută la bordul unei nave israeliene în Golful Oman, dar a evitat să se pronunțe asupra unei eventuale riposte din partea țării sale, transmit Reuters și AFP.

Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinația Singapore. Deflagrația a cauzat două găuri mari în pereții navei.

''Este evident că acesta e un act iranian. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului și îl vom lovi peste tot în regiune'', a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kan.

Întrebat dacă Israelul va riposta, el a reluat declarațiile referitoare la hotărârea sa de a împiedica Iranul să-și dezvolte capacitatea nucleară.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu Benjamin Netanyahu a fost înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părții de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informația, dar anterior anunțase că lansează frecvent acțiuni militare împotriva livrărilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

SUA au acuzat Iranul de mai multe atacuri asupra navelor comerciale în zone strategice din zona Golfului - printre altele, asupra a două petroliere saudite, în mai 2019. Teheranul a dezmințit implicarea în atacuri. La începutul lui ianuarie, Gărzile Revoluționare iraniene au arestat un petrolier sub pavilion sud-coreean și au arestat echipajul.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:11,32 m/s
Wed
2
Thu
4
Fri
8
Sat
13
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău