Premierul Ion Chicu va efectua o vizită la Strasbourg

  • 04 Decembrie 2019 13:25
Premierul Ion Chicu va efectua o vizită la Strasbourg

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al Consiliului Europei, dna Marija Pejčinović Burić. În cadrul discuțiilor, Aureliu Ciocoi a convenit cu Marija Pejčinović Burić asupra apropiatei vizite la Strasbourg a prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu.

Potrivit unui comunicat al ministerului, subiectul principal al discuției s-a referit la impulsionarea cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei. „În mod aparte a fost focalizată atenția asupra conjugării eforturilor în vederea atingerii unei sinergii în promovarea reformei justiției în Republica Moldova în sensul urgentării acțiunilor imediate”, se precizează în comunicat. 

Aureliu Ciocoi i-a comunicat oficialului european despre decizia fermă a autoritaților de la Chișinău de a constitui cât mai rapid Grupul ad-hoc de lucru Consiliul Europei - Republica Moldova privind reforma justiției. Secretarul General al Organizației a fost informată despre faptul că Guvernul Republicii Moldova este la etapa finală de desemnare a membrilor acestui Grup ad-hoc din partea țării noastre.

La rândul ei, Marija Pejčinović Burić a dat asigurări că va urmări ca din partea Organizației să fie delegați experți de cel mai înalt rang, experiența cărora fiind mai mult decât relevantă.

”Reforma justiției nu constituie o prioritate doar a Guvernului, ci a devenit o chestiune de interes național de primă necesitate”, a subliniat ministrul Aureliu Ciocoi. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău