Premierul georgian îl acuză pe președintele Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei

  • 13 Martie 2023 19:00
Premierul georgian îl acuză pe președintele Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei

Premierul georgian Irakli Garibașvili l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei prin comentariile sale despre protestele desfășurate la Tbilisi, acuzație ce a provocat un răspuns nervos din partea Kievului, relatează Agerpres.

În timpul protestelor împotriva proiectului de lege privind "agenții străini", Zelenski le-a mulțumit demonstranților georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei și le-a urat "succes democratic".

"Când o persoană care este în război (...) răspunde acțiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple și aici ceva, o schimbare", a spus într-un interviu televizat duminică seară premierul Garibașvili, referindu-se la Zelenski.

Potrivit premierului georgian, președintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia.

În replică, MAE de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibașvili că repetă "propaganda rusească". "Respingem categoric aceste acuzații, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autoritățile georgiene caută un inamic unde nu există", a mai transmis MAE ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind "agenții străini", care afecta ONG-urile și despre care criticii susțin că este inspirat dintr-o legislație similară adoptată în Rusia. Cu toate acestea, manifestațiile au continuat. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susținut la rândul său că protestele din Georgia sunt orchestrate din străinătate după modelul Maidanului de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău