Premierul Dorin Recean a îndemnat astăzi toți cetățenii să participe la Recensământul populației și locuințelor

  • 10 Aprilie 11:32
Premierul Dorin Recean a îndemnat astăzi toți cetățenii să participe la Recensământul populației și locuințelor

Premierul Dorin Recean a îndemnat astăzi toți cetățenii să participe la Recensământul populației și locuințelor, care a fost lansat luni în țara noastră, transmite MOLDPRES.

„Am observat că peste noapte avem mai mulți experți în recensământ. Se dau cu părerea în ceea ce privește întrebările. Vreau să reamintesc tuturor că recensământul este un exercițiu foarte important. Asupra lui, asupra organizării, asupra întrebărilor s-a lucrat foarte mult.

Vreau să îi îndemn pe toți, inclusiv politicienii care s-au făcut experți în recensământ, să aibă atitudine responsabilă, să primească recenzorii și să răspundă și ei la acele întrebările care au fost bine formulate, și care vor răspunde exact necesităților care sunt, pentru ca noi să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri datele care sunt necesare”, a afirmat Dorin Recean la începutul ședinței de Guvern.

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat luni, 8 aprilie și se va desfășura timp de trei luni. Astfel, până pe 7 iulie curent, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a. 

Recensământul se desfășoară o dată la zece ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău