Premierul Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD prioritățile de cooperare

  • 15 Noiembrie 2023 11:24
Premierul Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD prioritățile de cooperare

Prioritățile pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv regional pentru Republica Moldova, Europa de Est și Caucaz al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, relatează serviciul de presă al Executivului, citat de Radio Chișinău.

Oficialii s-au referit la prioritățile comune pentru sporirea atractivității investiționale a țării noastre și stimularea conectivității în comerț. Au fost trecute în revistă proiectele în derulare în domeniile: energetic, financiar, buna guvernanță și economia verde.

Totodată, au fost discutate măsuri pentru stimularea investițiilor și a businessului, prin extinderea portofoliului de garanții, în contextul situației de securitate volatile din regiune. 

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul implementează în continuare reformele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a țării, cu accent pe reforma justiției, digitalizarea economică, investiții în infrastructură și realizarea măsurilor de consolidare a securității energetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău