Premierul demisionar al Franței, Edouard Philippe, vizat de o anchetă privind criza COVID-19 după ce au fost depuse zeci de plângeri

  • 04 Iulie 2020 19:00
Premierul demisionar al Franței, Edouard Philippe, vizat de o anchetă privind criza COVID-19 după ce au fost depuse zeci de plângeri

Premierul demisionar al Franței, Edouard Philippe, și doi foști miniștri ai Sănătății, Olivier Véran și Agnès Buzyn, sunt vizați de o investigație privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit cotidianului Le Monde, citat de DIGI24.ro.

Curtea de Justiție a Republicii (CJR) a inițiat o procedură de informare judiciară în cazul fostului premier Edouard Philippe și al foștilor miniștri ai Sănătății Olivier Véran și Agnès Buzyn, a declarat procurorul general al Curții de Casație din Franța, François Molins, scrie Mediafax, notează sursa citată.

Guvernul condus de Edouard Philippe a demisionat vineri. Agnès Buzyn a fost ministru al Sănătății în Guvernul Edouard Philippe din mai 2017 până în februarie 2020, fiind succedată de Olivier Véran. 

Curtea de Justiție a Republicii a admis nouă plângeri din totalul de 90 depuse în contextul crizei coronavirusului. Reclamanții denunță punerea în pericol a vieții, cazuri de omor prin neglijență și refuzul oferirii de asistență medicală unor persoane aflate în pericol.

Premierul demisionar Edouard Philippe a anunțat, potrivit Agenției France-Presse, că a luat act de anunțul anchetei, subliniind că va furniza "toate răspunsurile necesare".

În Franța s-au înregistrat până în prezent 204.222 de cazuri de coronavirus și 29.896 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău