Premierul de la Chișinău, Pavel Filip, se va întâlni sâmbătă cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski

  • 17 Noiembrie 2017 16:57
Premierul de la Chișinău, Pavel Filip, se va întâlni sâmbătă cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski

Podul de la Gura Bâcului – Bâcioc va fi redeschis sâmbătă, 18 noiembrie, după o pauză de 25 de ani. La ceremonie vor participa premierul Pavel Filip și liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Subiectul respectiv a fost discutat în cadrul unei ședințe neordinare a Comisiei Unificate de Control.

„În cadrul ședinței neordinare, convocate la inițiativa delegației FR, Comisia a dezbătut chestiunea privind asigurarea circulației pe podul de peste Nistru din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc și deschiderii oficiale a podului pe 18 noiembrie curent cu participarea Prim-ministrului Republicii Moldova și a liderului de la Tiraspol”, se arată într-un comuniat al delegației moldovenești la CUC.

Comisia a luat act de procesul–verbal privind evaluarea stării tehnice a podului, semnat de către reprezentanții instituțiilor de resort, vizat de comisia mixtă, și, ca rezultat, a stabilit că podul poate fi utilizat pentru traficul auto.

„În cadrul discuțiilor delegația moldovenească a atras atenția părților asupra necesității de a se abține de la măsuri unilaterale în ce privește activitatea posturilor, amplasate în preajma podului, în special cu referire la intenția de a schimba infrastructura și statele de personal ale acestora fără coordonarea prealabilă cu CMÎ și cu încălcarea deciziilor CUC”, se mai arată în comunicat, care precizează că dezbaterile respective vor continua pe 23 noiembrie.

Discuțiile privind reluarea circulației pe podul de la Gura Bâcului – Bâcioc, distrus în timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992, durează de aproape 20 de ani, dar părțile nu au reușit până acum să convină în privința acesteia.

În anii 2000 podul a fost reconstruit din bani europeni, însă reluarea traficului rutier a fost blocată de administrația de la Tiraspol. Decizia protocolară privind redeschiderea podului a fost semnată de reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului la începutul lunii noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău