Premierul Cehiei sosește la Chișinău

  • 09 Iunie 2016 15:14
Premierul Cehiei sosește la Chișinău

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 9-10 iunie.

Programul vizitei conține întrevederi cu premierul Pavel Filip, președintele Nicolae Timofti și președintele Parlamentului, Andrian Candu. De asemenea, oficialul va participa la Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri. În cadrul vizitei premierului ceh urmează să fie semnate câteva documente privind cooperarea bilaterală, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de executiv se menționează că vineri, 10 iunie, la ora 9.00, la Reședința de Stat din strada Nicolae Iorga va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a premierului ceh, Bohuslav Sobotka, de către premierul Pavel Filip. Ulterior, cei doi premieri, însoțiți de membrii delegațiilor celor două Guverne, vor avea o întrevedere.

Întrevederea va fi urmată de semnarea documentelor de colaborare bilaterală, iar ulterior se vor face declarații de presă. La fel, cei doi oficiali vor participa la Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri.

Bohuslav Sobotka va avea o întrevedere și cu președintele Nicolae Timofti, dar și cu șeful legislativului, Andrian Candu.

De asemenea, delegația oficială a Republicii Cehe va efectua o vizită la Centrul de instruire al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, modernizat cu suportul partenerilor cehi în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității operaționale și abilităților profesionale ale pompierilor din Republica Moldova”.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare menționează că pe parcursul vizitei premierului ceh, circulația pe străzile centrale ale municipiului Chișinău vor fi blocate periodic. INP solicită conducătorilor auto să se conformeze necondiționat indicațiilor agenților de patrulare, să manifeste disciplină maximă și să evite pe cât este de posibil circulația pe arterele principale ale capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău