Premierul britanic, Theresa May și-a trimis doi consilieri în SUA pentru a îmbunătăți relațiile cu administrația Trump

  • 07 Ianuarie 2017 11:45
Premierul britanic, Theresa May și-a trimis doi consilieri în SUA pentru a îmbunătăți relațiile cu administrația Trump

Prim-ministrul britanic, Theresa May și-a trimis doi consilieri în Statele Unite, cu scopul de a construi punți de legătură durabile cu noua administrație a lui Donald Trump, informează caleaeuropeana.ro.

Fiona Hill și Nick Timothy, membri ai Comitetului Șefilor de Stat Major au călătorit în SUA la mijlocul lunii decembrie pentru a se întâlni cu membri ai echipei Trump, a confirmat Downing Street pentru Bloomberg.

Biroul Theresei May a precizat că că „prim-ministrul a sugerat că ar fi o idee bună dacă membrii cheie ai ambelor echipe s-ar întâlni. Președintele ales al SUA Donald Trump a fost de acord că aceasta decizie este una utilă”.

Downing Street a confirmat, de asemenea că Theresa May va călători la Washington pentru a se întâlni cu Donald Trump. „Suntem bucuroși că am reușit să facem acest lucru iar prim-ministrul așteaptă cu nerăbdare să-l viziteze pe noul președinte american în primăvară”, a afirmat reprezentantul Theresei May.

Prim-ministrul britanic consideră că întărirea legăturilor cu noua administrație este una vitală, cu atât mai mult cu cât Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău