Premierul britanic Johnson critică migrația peste Canalul Mânecii

  • 10 August 2020 17:35
Premierul britanic Johnson critică migrația peste Canalul Mânecii

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat luni noul val de migrație peste Canalul Mânecii, afirmând că este 'stupid și periculos și criminal', transmite dpa, preluat de Agerpres.

'Fără îndoială că ar fi util dacă am putea colabora cu prietenii noștri francezi pentru a-i opri (pe migranți - n. red.) să traverseze Canalul', a spus Johnson în timpul unei vizite în suburbia londoneză Upminster. El a susținut că trebuie revizuit și cadrul legal pentru migranți, deoarece este 'foarte, foarte greu' să fie trimiși înapoi după ce sosesc, chiar în condiții evident ilegale.

Joia trecută s-a înregistrat un nou record: cel puțin 235 de migranți au ajuns în Regatul Unit cu 17 ambarcațiuni mici, conform agenției PA. În weekend au avut loc și alte traversări ilegale ale Canalului Mânecii. Anul acesta au trecut din Franța în Regatul Unit peste 4000 de migranți.

Unii membri ai guvernului de la Londra au sugerat desfășurarea marinei militare pentru oprirea fluxului migratoriu. De cealaltă parte a Canalului, în portul Calais, deputatul francez Pierre-Henri Dumont a pus la îndoială această posibilitate și a declarat pentru BBC că autoritățile din Franța încearcă deja prin toate mijloacele să îi intercepteze pe migranți înainte de traversare.

Șefa Home Office (ministerul de interne britanic), Priti Patel, a făcut luni o vizită la Dover, pentru a evalua situația, iar aviația militară a Regatului Unit a desfășurat un avion pentru supravegherea Canalului Mânecii. Marți, ministrul pentru imigrație, Chris Philp, urmează să facă marți o vizită în Franța pentru a discuta același subiect.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău