Premierul Boris Johnson ia în calcul acordarea de noi vize temporare pentru a soluționa criza șoferilor

  • 03 Octombrie 2021 10:36
Premierul Boris Johnson ia în calcul acordarea de noi vize temporare pentru a soluționa criza șoferilor

Premierul Boris Johnson a declarat sâmbătă că va examina normele privind imigrația și nu va exclude eliberarea mai multor vize temporare în efortul de a contribuit la reducerea deficitului de șoferi de camioane (și cisterne), care a generat penuria de combustibil care se înregistrează în prezent în Marea Britanie, informează Reuters.

Autoritățile britanice au anunțat săptămâna trecută că vor elibera vize temporare pentru 5.000 de șoferi de camion străini și pentru 5.500 de lucrători din sectorul avicol în încercarea de a rezolva deficitul acut de forță de muncă care a perturbat aprovizionarea cu carburanți a benzinăriilor și a creat dificultăți în sectorul produselor alimentare, scrie digi24.ro.

Asociația pentru transport rutier din Marea Britanie a anunțat un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi, rezultat al mai multor factori: lucrătorii care au părăsit industria, pandemia de COVID-19 care a suspendat formarea și testarea șoferilor timp de aproape un an, precum și normele de imigrare post-Brexit ce împiedică angajarea de șoferi din Europa.

Adresându-se reporterilor în timpul unei vizite la un spital, Boris Johnson nu a exclus posibilitatea eliberării mai multor vize temporare.

"Avem acum un sistem care ne permite să controlăm imigrația și care ne oferă flexibilitate. Ne putem deschide piețele dacă este necesar și, bineînțeles, totul este luat în discuție" a spus Johnson, citat de Agerpres.

Executivul de la Londra a anunțat că 200 de militari vor contribui la livrarea de carburant începând de luni.

"Ceea ce nu dorim să facem este să revenim la situația în care am permis practic ca industria transportului rutier de mărfuri să fie susținută de multă imigrație cu salarii mici", a mai afirmat prim-ministrul Marii Britanii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău