Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Iranul să nu testeze capacitatea distructivă a armatei israeliene

  • 19 Iunie 2019 19:23
Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Iranul să nu testeze capacitatea distructivă a armatei israeliene

Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat astăzi Iranul și pe ceilalți dușmani ai Israelului să nu testeze capacitatea distructivă a armatei israeliene.

Până vineri au loc manevre militare de amploare în care sunt implicate toate forțele armatei israeliene, inclusiv aviația, cu avioane de luptă F-35, după cum relatează RRA.

Primul ministru Benjamin Netanyahu i-a avertizat astăzi pe dușmanii Israelului din nord, sud și est să nu testeze capacitatea distructivă a forțelor israeliene.

Experții cred că escaladarea tensiunilor dintre Washington și Teheran nu va degenera într-un atac iranian asupra Israelului. Netanyahu a vizitat astăzi un centru important al manevrelor militare din nordul țării și a transmis un mesaj explicit celor care amenință cu distrugerea Israelului. Armata se pregătește să facă față la orice eventualitate. Manevrele se desfășoară până vineri și au ca scop pregătirea contracarării atacurilor Hezbollah și ale Iranului, în nord și Hamas, în sud.

Toate unitățile militare sunt implicate simultan. Se are în vedere coordonarea de manevre încrucișate ale unităților Tsahal. Participă forțe terestre ale Marinei militare și aviația, un mesaj clar pentru Teheran. Sunt cele mai mari manevre militare de când Aviv Kochavi a devenit șeful Statului Major al Armatei. El se bazează pe un nou concept care include utilizarea tehnologiei inovatoare la maxim, cu avioane F-35 și mijloace cibernetice și război electronic.

Israelul a ameliorat echipamentele avioanelor de luptă F-35 în funcție de situația complexă din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău