Premierii din Polonia, Luxemburg și Grecia vor vizita Republica Moldova în luna septembrie

  • 03 Septembrie 11:11
Premierii din Polonia, Luxemburg și Grecia vor vizita Republica Moldova în luna septembrie

Mai mulți înalți demnitari europeni vor vizita în luna septembrie Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Guvernului, vor veni la Chișinău premierii Poloniei, Greciei și Luxemburgului, pentru a sublinia susținerea partenerilor pentru calea de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, va sosi la Chișinău miercuri, 4 septembrie. Premierul Dorin Recean îl va întâmpina pe omologul său de la Varșovia la ora 15:30. Cei doi premieri vor avea o întrevedere bilaterală, urmată de o ședință extinsă a delegațiilor din cele două state. La ora 16:30, oficialii vor susține o conferință de presă comună.

În timpul vizitei, prim-ministrul Poloniei va mai avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. La Parlament, Donald Tusk va susține un discurs în cadrul unei ședințe festive, care va începe la ora 18:30.

De asemenea, pe 12-13 septembrie, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden se va afla într-o vizită la Chișinău; iar luni, 16 septembrie, va avea loc vizita prim-ministrului Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
20
Wed
18
Thu
18
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău