PREMIERĂ | Primarul unui oraș din R. Moldova a vorbit la Strasbourg despre UNIRE

  • 04 Aprilie 2018 20:46
PREMIERĂ | Primarul unui oraș din R. Moldova a vorbit la Strasbourg despre UNIRE

În cadrul celei de-a 34-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei privind situația aleșilor locali în R. Moldova, care a avut loc la Strasbourg, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu a transmis oficialilor europeni că unica soluție este Reîntregirea țării.

Potrivit 10tv.md, primarul a vorbit despre Declarațiile de Unire care se semnează zilnic în localitățile de pe cele două maluri de Prut.  Evenimentul de la Starsbourg a avut loc pe 27 martie curent, ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

„Majoritatea cetățenilor nu mai cred că este posibil să se facă ordine în țară fără ajutor din afară, și tot mai mulți își îndreaptă speranțele spre Unirea țării cu România. Astăzi, pe 27 martie, marcăm 100 de ani de la unificarea teritoriului rupt în 1812 de Rusia de la Principatul Moldovei, ca rezultat al războinicilor ruso-turc. Cea mai mare parte a fostului principat  în prezent este parte a statului Român”, a declarat Gheorghe Răileanu.

Discursul primarului Gheorghe Răileanu susținut la Strasbourg a avut ca generic „Unirea Republicii Moldova cu România este cea mai rațională și cea mai scurtă cale de a rezolva complexul de probleme interne”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău