Premiera medicală pe care o aștepta toată lumea: Medicii au reușit să trateze cancerul de sân în stare avansată

  • 05 Iunie 2018 18:26
Premiera medicală pe care o aștepta toată lumea: Medicii au reușit să trateze cancerul de sân în stare avansată

O femeie cu cancer de sân în formă avansată a fost vindecată complet de o terapie nouă prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar pentru ca acesta să lupte cu tumorile, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Este pentru prima dată în istorie când un pacient în stadiu avansat a fost tratat cu succes printr-o formă de imunoterapie care utilizează propriile imunitare ale pacientului pentru a găsi și distruge celulele canceroase care s-au format în corp.

Judy Perkins, inginer din Florida, avea 49 de ani când a fost selectată pentru noua terapie radicală după o serie de runde de chimioterapie care nu au dat rezultate, în încercarea de a opri tumoarea din a se răspândi dinspre sânul drept către ficat și alte organe. La acel moment, medicii îi dădeau trei ani te trăit.

Medicii care au tratat-o la Institutul Național de Cancer din Maryland, SUA, susțin că răspunsul pacientei la tratament a fost „remarcabil”: terapia a distrus celulele canceroase încât ea este sănătoasă de doi ani.

„Condiția mea s-a deteriorat foarte mult înspre sfârșit, iar tumoarea îmi apăsa pe un nerv, ceea ce înseamnă că îmi petreceam timpul încercând să nu mă mișc deloc pentur a nu simți dureri. Renunțasem la luptă”, spune Perkins. „După ce tratamentul mi-a dizolvat cea mai mare parte din tumoare am fost capabilă să mă duc la o drumeție de 60 de kilometri”.

Laszlo Radvanyi, director științific în cadrul Institutului de Cercetare pentru Cancer din Ontario, care nu a fost implicat în tratamentul pacientei, spune că „este un răspuns fără precedent la tratament într-o formă atât de avansată de cancer de sân”.

Succesul dă speranțe milioanelor de oameni din lumea întreagă care suferă de cancer de sân și de alte forme precum cancer de ovare și cancer de prostată, care se tratează foarte greu sau deloc.

Cercetătorii plănuiesc acum teste clinice la scară largă pentru a analiza cât de eficient ar putea fi tratamentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:86 %
Vint:6,2 m/s
Wed
0
Thu
1
Fri
5
Sat
8
Sun
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău