Premieră medicală | Mamă și copil, de aceeași vârstă

  • 28 Decembrie 2017 09:35
Premieră medicală | Mamă și copil, de aceeași vârstă

În Statele Unite, un bebeluș s-a născut dintr-un embrion conceput acum un sfert de secol. Este o premieră medicală și o adevărată minune pentru o tânără mamă din Tennessee. Practic mama și copilul au de fapt aceeași vârstă, transmite Digi24.

Tina Gibson, mama fetiței:„Vă dați seama că și eu am 25 de ani? Am fi putut fi cele mai bune prietene.”. 

Tina și Ben au ales fertilizarea in vitro, pentru a deveni părinți. Au consultat un catalog cu descrieri ample despre profilul genetic al donatoarelor rămase anonime. Dar au aflat că embrionul ales fusese criogenat acum 25 de ani doar în ultima clipă.

Tina Gibson, mama fetiței: „Mi-au spus: Tina, e un record mondial. M-am uitat la ei și nu înțelegeam ce vor să spună. Apoi mi-au zis că embrionul fusese criogenat timp de 24 de ani și jumătate. Nu mi-a venit să cred.”

Nouă luni mai târziu, adică în noiembrie anul acesta, a venit pe lume Emma, o fetiță perfect sănătoasă. Pentru părinții ei este un miracol, iar pentru medici o noutate. Chiar dacă știința a avansat spectaculos este prima dată când un embrion conceput cu atâta vreme în urmă aigură o sarcină reușită.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău