Premieră dublă la Teatrul „Geneza Art”

  • 27 Noiembrie 2023 15:20
Premieră dublă la Teatrul „Geneza Art”

Teatrul „Geneza Art” pune în scenă două spectacole la pachet, într-un proiect de inspirație istorică – „Surorile Boleyn” și „Elisabeta” în regia Danielei Burlaca. Premiera spectacolelor va avea loc marți și miercuri, 28-29 noiembrie, la ora 19.00, la Centrul „Mediacor”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pornind de la o perioadă care a stat la baza multor cărți și filme, fiind una plină de evenimente fără precedent în istoria Angliei – partea I-a reprezintă povestea celor două surori Boleyn, Anna și Mary. Subiectul descrie rivalitatea dintre surori și lupta lor pentru dragostea și favorurile regelui Henric al VIII-lea. O lucrare despre intrigă, trădare, despre poziția femeii într-o lume în care nu poate lua nici o decizie. 

Partea a II-a este continuarea subiectelor istorice care o reprezintă în totalitate pe regina Elisabeta I – fiica regelui Henric al VIII-lea cu Anna Boleyn. Elisabeta I a fost cea mai mare regină a Angliei din toate timpurile.

Marți, 28 noiembrie, la 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec, iar miercuri, 29 noiembrie, la 18.30 - spectacolul „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiței Țâcu. Acesta este un spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănuncheat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antonești, raionul Ștefan Vodă, supraviețuitori de pe urma foametei din 1946-1947.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău