Premieră: Banca Mondială anunță că România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar în maxim doi ani va depăși și Polonia dacă menține ritmul

  • 30 Octombrie 2021 13:07
Premieră: Banca Mondială anunță că România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar în maxim doi ani va depăși și Polonia dacă menține ritmul

În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor, iar vestea bună este că va depăși și Polonia, cu condiția menținerii ritmului actual de creștere. Anunțul a fost făcut vineri de Marcel Ionescu- Heroiu, oficial al Băncii Mondiale, în cadrul unui eveniment, citat de Stirile Pro TV, potrivit caleaeuropeana.ro.

″În 2020, România a depășit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta țara noastră a depășit Ungaria, ceea ce este o performanță economică unică, este o premieră. Dacă tendințele se mențin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăși Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferința Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociația Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu notează sursa citată.

Premierul interimar Florin Cîțu a reacționat subliniind succesul, dar avertizând că pentru a depăși Polonia ” trebuie să menținem ritmul actual.

”În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual. Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

România a depășit Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, iar dacă menține ritmul actual va depăși și Polonia, în maxim doi ani, a declarat Marcel Ionescu- Heroiu, oficial al Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, cifrele plasează România drept țara cu cea mai bună dinamică din Europa, una cu cele mai bune dinamici economice din lume, el subliniind că anul acesta țara noastră a depășit, în premieră, Ungaria ca PIB pe cap de locuitor.

Anul trecut, România a depășit Grecia la PIB pe cap de locuitor, acesta ajungând la 72% din media UE și înregistrând o creștere de 3 puncte procentuale față de 2019, când valoarea acestuia se situa la 69% din media europeană, și cu 7 puncte procentuale față de 2018, când PIB-ul pe cap de locuitor era de 65% din media UE. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău