Pregătirea blocurilor locative pentru sezonul de încălzire este pe ultima sută de metri

  • 23 August 2021 12:26
Pregătirea blocurilor locative pentru sezonul de încălzire este pe ultima sută de metri

Blocurile administrate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ sunt pregătite în proporție de 99,5% pentru sezonul de încălzire. Celelalte forme de gestiune sunt pregătite în proporție de peste 50%. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, la ședința de luni de la Primărie, transmite IPN.

Ion Burdiumov a comunicat că pe 22 august a avut loc licitația pentru procurarea materialului antiderapant, iar astăzi grupul de lucru se va întruni pentru a desemna operatorul economic care va livra materialul. DGLCA și-a propus, pentru sezonul rece 2021-2022, să achiziționeze 800 de tone de sare tehnică în vrac și 300 de tone de sare în saci.

Pregătirea bazei tehnice pentru perioada rece este gata în proporție de 95%. Până la finele lunii curente, DGLCA urmează să mai primească de la agentul economic care a fost desemnat câștigător, încă două unități de tractoare.

Pe parcursul săptămânii precedente, în fiecare zi la salubrizare au fost implicați 360 de persoane și 17 unități de tehnică pentru evacuarea deșeurilor. Patru mini-încărcătoare. Timp de o săptămână, au fost efectuate peste 170 de curse de evacuare a deșeurilor. Pentru că au început să cadă frunzele, săptămâna curentă a început mai intensiv salubrizarea unor străzi, menționează Ion Burdiumov. Este vorba despre strada Zelinski și Mihai Eminescu.

Pentru cosirea ierbii în curțile de bloc, în fiecare zi au fost implicate circa 40 de persoane. S-a intervenit în 50 de curți, ca rezultat fiind cosite peste circa 230 de mii de metri pătrați de spații verzi.

Lucrări de dezinsecție și deratizare s-au făcut în 362 de blocuri locative, pe o suprafață de 183 de mii de metri pătrați.

DGLCA urmează să prezinte în scurt timp conceptul unei campanii de salubrizare pentru luna octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău