Precizările primăriei Chișinău cu privire la organizarea întrunirilor

  • 17 Mai 2020 16:18
Precizările primăriei Chișinău cu privire la organizarea întrunirilor

Primăria municipiului Chișinău reamintește că în legătură cu situația epidemiologică și a recomandărilor specialiștilor, întrunirile în masă ale persoanelor constituie unul din factorii care contribuie la răspândirea infecției de coronavirus, iar acțiunile întreprinse de autorități, în vederea menținerii situației, devin ineficiente, în contextul în care sunt suportate cheltuieli pentru combaterea COVID-19.

Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate Publică afirmă că măsurile de restricționare a aglomerărilor de persoane au dat rezultate eficiente, în prevenirea răspândirii COVID-19, ceea ce demonstrează că municipiul Chișinău rămâne localitatea cu cel mai mare număr de cazuri. Acest factor constituie temei incontestabil pentru a nu recomanda organizarea și desfășurarea manifestațiilor, măsurilor și întrunirilor cu caracter în masă.

Astfel, precizăm că APL Chișinău nu își exprimă intenția de a limita sub nici o formă libertatea de exprimare și dreptul la întrunire, dar vine cu recomandarea de a utiliza metode alternative de a comunica publicului propriile idei, urmând exemplul altor ONG-uri și grupuri din străinătate, se arată într-un comunicat plasat pe site-ul Primăriei.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău