Precizările MAIB în legătură cu informațiile privind furtul de la sucursala de la Buciucani

  • 08 Iulie 2019 10:34
Precizările MAIB în legătură cu informațiile privind furtul de la sucursala de la Buciucani

Moldova Agroindbank (MAIB) a venit cu mai multe precizări în legătură cu furtul care a avut loc la sucursala de la Buciucani din Capitală

Astfel, reprezentanții băncii susțin că dețin unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, cerințele în acest sens au fost integral respectate, iar instituțiile de drept cunosc acest acest lucru. „Serviciile de securitate contractate de bancă și prestate de o companie licențiată de Ministerul Afacerilor Interne corespund standardelor impuse în condițiile de licențiere. Învinuirea adusă băncii precum că ar demonstra „absență totală a unei preocupări [...] pentru implementarea standardelor de siguranță în sistemul financiar bancar” nu corespunde realității”, se arată într-un comunicat al băncii. 

De asemenea, MAIB afirmă că ținând cont de etapa inițială a anchetei și desfășurarea audierilor individuale a clienților, este prematur să se vorbească despre o sumă exactă a pagubelor. 

„Contăm pe investigarea corectă, obiectivă, transparentă și eficientă a cazului, în vederea reținerii persoanelor care se fac vinovate și recuperării prejudiciului în cel mai scurt timp. MAIB și-a manifestat toată deschiderea pentru cooperarea cu organele de investigație și își anunță disponibilitatea să prezinte în continuare informațiile necesare pentru elucidarea cât mai operativă a cazului”, conchid reprezentanții instituției bancare.    

Amintim că poliția a cerut înăsprirea legislației privind normele de securitate ale băncilor comerciale după furtul care a avut loc la o filială a băncii Moldova-Agroindbank de pe strada Ion Creangă din Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Poliției, în noaptea de 5 spre 6 iulie persoane necunoscute au sustras din 84 de casete individuale cu bani, bunuri materiale, bijuterii și acte. Infractorii au pătruns în bancă după ce au tăiat gratiile de la geam și au spart lacătul de la camera cu bunuri.

31 de persoane au avut de suferit în acest caz, fiind stabilit un prejudiciu material de peste 29 de milioane de lei, potrivit poliției. Primele cercetări efectuate relevă că fapta a fost plănuită cu mult timp înainte.

Poliția a acuzat banca de faptul că nu a luat toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii unor asemenea caz

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24
Nori împrăștiați
Umiditate:78 %
Vint:5,66 m/s
Wed
25
Thu
25
Fri
27
Sat
26
Sun
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău