Precizările MAEIE referitoare la situația cetățenilor Republicii Moldova aflați în autocarul răsturnat ieri în județul Vaslui

  • 27 Noiembrie 2023 07:59
Precizările MAEIE referitoare la situația cetățenilor Republicii Moldova aflați în autocarul răsturnat ieri în județul Vaslui

MAEIE informează că, ieri, 26 noiembrie, urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autocar care circula pe ruta regulată Italia – Republica Moldova, a derapat în apropierea localității Costești, județul Vaslui, România, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, în autocar se aflau 38 de cetățeni moldoveni și unul străin. 16 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol.

Aceștia au fost internați în cel mai apropiat spital unde le-a fost acordată asistența necesară. Ceilalți pasageri și-au continuat drumul spre Chișinău cu un alt mijloc de transport pus la dispoziție de transportator.

MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

În legătură cu ninsoare și viscolul din Republica Moldova, dar și din România și alte țări, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău