Un autocar cu 40 de pasageri care se îndrepta înspre Republica Moldova s-a răsturnat în județul Vaslui. Sunt 15 persoane rănite

  • 26 Noiembrie 2023 19:30
Un autocar cu 40 de pasageri care se îndrepta înspre Republica Moldova s-a răsturnat în județul Vaslui. Sunt 15 persoane rănite

Un autocar care se îndrepta înspre Republica Moldova și în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat în zona Stâna Costești, județul Vaslui. Din cauza numărului mare de persoane implicate, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Vaslui.

Accidentul a avut loc în apropiere de Bârlad, pe raza comunei Sârbi, într-o zonă în care au căzut ninsori de sâmbătă noaptea. Județul Vaslui e sub cod portocaliu de viscol. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Podul Înalt al județului Vaslui a intervenit cu șase autospeciale și echipaje specializate, scrie Libertatea.ro.

„Din primele informații, în accident este implicat un autocar în care se aflau 40 de persoane. Autocarul s-a răsturnat. A fost instituit planul roșu. În acest moment sunt confirmate 15 victime. Acestea primesc primul ajutor la fața locului. Se intervine cu 11 ambulanțe , 1 ATPVM, 1 PMA, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare grea, autospeciale pentru intervenție și comandă”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Autocarul este înmatriculat în județul Iași și se deplasa din Lugoj către Republica Moldova, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău