Precizările MAEIE în legătură cu anunțul Kievului privind închiderea frontierelor cu R.Moldova

  • 12 Martie 2020 19:11
Precizările MAEIE în legătură cu anunțul Kievului privind închiderea frontierelor cu R.Moldova

Cu privire la informațiile vehiculate în presă privind sistarea activității unor puncte de trecere a frontierei mold-ucrainene, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova vine cu mai multe precizări. 

„Conform informațiilor oficiale ale autorităților ucrainene, la momentul actual toate punctele de trecere a frontierei activează în regim obișnuit. Totodată, partea ucraineană planifică închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei cu toate țările vecine, ca măsură de precauție în vederea prevenirii răspândirii infecției de Coronavirus. Potrivit informației de ultimă oră, o decizie finală pe marginea listei punctelor de trecere încă nu a fost luată, aceasta fiind în proces de elaborare”, se arată în comunicatul MAEIE. 

Guvernul Ucrainei, în cadrul ședinței de joi, a anunțat închiderea majorității punctelor de control de la frontiera cu țările vecine.

Această măsură de urgență este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus în Ucraina. Conform deciziei guvernului, punctele de control vor fi închise în regim de urgență în cursul zilei de 13 martie și vor fi închise complet până vineri, ora 20.00.

Potrivit listei preliminare, urmează a fi închise aproximativ 50 de puncte de control de la frontiera moldo-ucraineană, inclusiv rutiere, pietonale, feroviare, fluviale, prin Transnistria și spre portul Giurgiulești de pe Dunăre. Astfel, urmează a fi închise temporar li cele mai solicitate puncte de control: Criva-Mamaliga, Otaci-Moghilev-Podolsk, Cosăuți-Iampol, Soroca-Țekinovka, Goianul Nou-Platonovo, Cuciurgan-Pervomaisk, Cuciurgan-Novosavițkaia. Prin aceste puncte, locuitorii Moldovei pleacă spre Cernăuți, Kiev, Vinnița.

Vor rămâne deschise doar punctele de control Palanca-Maiaki-Udobnoe și Tudora-Starokazacie, care leagă R.Moldova cu regiunea Odessa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău