Precizările MAEIE ca urmare a excluderii R.Moldova de către UE din lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie

  • 24 Septembrie 2021 19:56
Precizările MAEIE ca urmare a excluderii R.Moldova de către UE din lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie

Cetățenii Republicii Moldova și persoanele cu reședință legală în țară vor putea efectua exclusiv călătorii esențiale în statele spațiului Schengen. Cel puțin în următoarele două săptămâni, nu va mai fi posibilă realizarea călătoriilor neesențiale în baza unui rezultatul negativ al testului PCR pentru diagnosticarea COVID-19. Totodată, statele spațiului Schengen vor putea permite călătoriile neesențiale ale cetățenilor Republicii Moldova și ale persoanelor cu reședință legală în Moldova care au trecut cursul complet de vaccinare anti-COVID-19. Precizările sunt făcute de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ca urmare a excluderii Republicii Moldova de către Uniunea Europeană din lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Republica Moldova a fost inclusă, pe la 1 iulie 2021, de către Uniunii Europene pe lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, în contextul îmbunătățirii situației pandemice aferente COVID-19. Înrăutățirea indicatorilor epidemiologici, care are loc în ultimele săptămâni, a stat la baza excluderii Moldovei din lista respectivă. Lista este actualizată o dată la 2 săptămâni. Republica Moldova ar putea reveni pe listă atunci când situația epidemiologică iarăși se va îmbunătăți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău