Precizările Autorității Aeronautice Civile referitoare la întârzierile prelungite ale zborurilor din ultima perioadă

  • 25 Iulie 2023 16:56
Precizările Autorității Aeronautice Civile referitoare la întârzierile prelungite ale zborurilor din ultima perioadă

Autoritatea Aeronautică Civilă ( AAC ) vine cu precizări legate de întârzierile prelungite ale zborurilor din ultima perioadă sau la alte situații care pot duce la amânarea sau anularea unor curse aeriene.

„Cu referire la situațiile frecvente din ultima perioadă de întârziere prelungită a zborurilor sau identificarea unei defectiuni tehnice la sistemul de autopilotare, care a dus la o aterizare de urgenta pe aeroportul Otopeni, asigurand astfel siguranța pasagerilor, Autoritatea Aeronautică Civilă, în calitate de instituție abilitată cu prerogativa de protecție a consumatorilor în domeniul aviației civile, reitereaza că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, conform Hotărârii Guvernului nr. 836/2012, operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, rerutare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

În cazul in care drepturile pasagerilor nu sunt revendicate, aceștia sunt indemnati sa revina cu o petitie in adresa Autorității Aeronautice Civile”, se arată în comunicatul AAC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău