Precizări referitor la corturile amenajate pentru testare COVID-19 pe lângă instituțiile de asistență medicală primară

  • 25 Ianuarie 15:06
Precizări referitor la corturile amenajate pentru testare COVID-19 pe lângă instituțiile de asistență medicală primară

Primăria municipiului Chișinău vine cu precizări referitor la corturile amenajate pentru testare la infecția COVID-19, care au ca scop fluidizarea rândurilor care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări.

Anume reieșind din aceste considerente, Direcția generală asistență medicală și socială a stabilit programul de activitate al punctelor de testare între 07:00 și 19:00.

Lista punctelor de testare cu adresele și telefoanele de contact ale centrelor medicilor de familie din municipiul Chișinău este publicată pe pagina web a Primăriei „chisinau.md".

Testările la COVID-19 sunt gratuite și se efectuează în baza referinței de la medicul de familie, conform reglementărilor stabilite de ministerul de resort.

În context, APL Chișinău solicită Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă, cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuarea testelor PCR la preț redus de 300 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,19
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:5,36 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău