Precizări privind impozitarea câștigurilor la loto

  • 09 Septembrie 2019 17:24
Precizări privind impozitarea câștigurilor la loto

Odată cu modificarea legislației, impozitarea câștigurilor de la loterii și pariuri sportive mai mari de 240 de lei, se va aplica de la 1 ianuarie 2020, nu de la 1 septembrie. Astfel, toate câștigurile din biletele de loterie și pariuri sportive, obținute până la 31 decembrie 2019, se plătesc integral, fără ca beneficiarilor să le fie reținut impozitul.

Într-un comunicat de presă al NGM Company, organizatorul loteriei și pariurilor sportive, se menționează că o altă prevedere care a provocat confuzii ține de stabilirea taxei pentru unitățile comerciale care vând bilete de loterie. Compania precizează că și anularea scutirii de plată a taxei pentru unitățile comerciale (impozit local) se aplică de la 1 ianuarie 2020, și nu de la 1 septembrie 2019, transmite IPN.  

Loteria din Republica Moldova este organizată de către NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei. Compania mai deține autorizație pentru jocuri cu bilete electronice și organizarea pariurilor sportive.

În formatul actual, Loteria Națională există din noiembrie 2018. Până acum, jucătorilor le-au fost plătite câștiguri în sumă de peste 250 de milioane de lei, iar 12 moldoveni au devenit milionari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău