Precizări legate de validitatea certificatelor de vaccinare emise în R.Moldova

  • 19 Mai 2021 18:05
Precizări legate de validitatea certificatelor de vaccinare emise în R.Moldova

Certificate internaționale de vaccinare anti-COVID-19 nu există, iar accesul pe teritoriul țărilor se permite în dependență de politica fiecăreia. Înainte de a porni la drum, persoana trebuie să se documenteze dacă i se permite să treacă cu certificat de vaccinare emis în Republica Moldova. Sugestia vine de la Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), transmite IPN.

„Ține de responsabilitatea fiecăruia de a se informa dacă aceste certificate sunt valide în țara pe care o traversează sau pe care o au ca destinație finală. Noi, ca tară, ne propunem să ne aliniem politicilor odată cu lansarea certificatelor verzi de vaccinare, când va fi posibil”, a declarat epidemiologul în cadrul unei conferințe de presă.

Până în prezent, au fost administrate 253 de mii de doze de vaccin, aceasta presupune o rată de  vaccinare de 6,3%.  Alexei Ceban a precizat că tempoul de vaccinare crește de la zi la zi, iar impactul vaccinării arată că riscul de infectare a lucrătorilor medicali a scăzut considerabil, scădere care e mai pronunțată de la săptămână la săptămână. Rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare.

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis, începând de astăzi, lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus au acces la vaccin, în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze prin intermediul platformei online.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău